WarmEten zorgt ervoor dat…

  • uw bewoners kunnen genieten van een smakelijke maaltijd
  • uw bewoners gezonder zijn en beter op gewicht
  • uw bewoners meer om handen hebben
  • u af bent van klachten over het eten
  • uw medewerkers weten wat oudere mensen lekker vinden

Visie WarmEten

Zorg gaat door de maag
WarmEten wil medewerkers laten ontdekken hoezeer zij de bewoners met een lekkere maaltijd een plezier kunnen doen. Dat koken hen niet van de andere zorg hoeft af te houden, maar dat het juist een middel bij uitstek is om voor hun bewoners te zorgen. Omdat zorg door de maag gaat…

Zelf koken is gemakkelijker gezegd dan gedaan
Vooral de jongere generatie ervaart het als een opgave om elke dag een maaltijd op tafel te moeten zetten die niet alleen smakelijk is en verantwoord, maar die ook nog eens aansluit bij wat de bewoners graag eten. Soms ontbreekt het aan kennis of zelfvertrouwen, soms is hun culturele achtergrond domweg een geheel andere dan die van de bewoners waar ze voor zorgen, en zegt een begrip als ‘Hollandse pot’ hen weinig.

Lekker eten is net zo belangrijk als in beweging blijven…..
En dat terwijl lekker eten voor bewoners in de zorg vaak één van de weinige manieren is om nog van het leven te genieten. Passief, als deelnemer aan de maaltijd, en/of actief, door te helpen bij de bereiding ervan. Het is dan ook een essentieel onderdeel van de zorg voor deze groep mensen.

Naast de medewerkers staan
Tegelijkertijd heeft WarmEten een open oog voor de omstandigheden waaronder medewerkers hun werk doen. Wij staan naast hen, letterlijk én figuurlijk, om hen te ondersteunen bij hun taak.
Maar wel met de ambitie om te laten zien dat koken geen opgave hoeft te zijn, maar een vaardigheid die door iedereen te leren is. En welke kok ziet nu niet graag mensen van eten genieten?

Smakelijk eten!
Smakelijk eten betekent volgens ons: eenvoudig, zo veel mogelijk vers en van goede kwaliteit, op de juiste manier bereid, en aansluitend bij de smaak van degenen voor wie de maaltijd bedoeld is.